Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağı,
150 gr kadar trabzon peyniri,
1 su bardağı ılık su.
Kuymak Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
Üzerine mısır ununu ilave edelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
Un pembeleşince azar azar ılık suyu ilave edelim ve hızlı hızlı karıştırıp 1-2 dakika pişirelim.
Katılaşmaya başlayınca peynirleri ilave edelim ve 3 dakika pişirelim. (peynir tuzsuz ise 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edelim)
2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerinde gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
NOT: Üzerine tereyağı kullanmazsanız mısır ununu kavururken 2 yemek kaşığı tereyağı kullanalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder